home

het Manifest

actueel

CV van de Vlag

verhalen

Making Waves

koop de Vlag

Unda Foundation

ANBI

english

vormvlag2b1a

de Vlag is te koop

Comite van Aanbeveling

Bestuur

Drs. M.J.A.L. Bloem

Mr. H.J. Bunjes

Prof. Mr. E. Dommering

Mr. J. Kohnstamm

Sommige beelden staan in mijn geest gegriefd. De oude, in grijzen geklede man die een gebed uitvoert met de geel-witte Vlag van Compassie van de Unda Foundation, behoort daartoe. Bidden en medegevoel zijn voor mij nauw met elkaar verbonden.  En omdat compassie een algemeen menselijke eigenschap is, vind ik dat deze in de wereld verspreid moet worden. Een bijkomende reden waarom de Unda Foundation mijn sympathie heeft, is dat het idee van compassie opgevat wordt in de meest algemene zin van het woord; compassie kan je hebben met wat dan ook, waar dan ook, en het heeft niets te maken met een speciaal land, cultuur of humanitair probleem. Wanneer en waar dan ook er behoefte aan is kan de Vlag van Compassie gehesen worden.

Dit zijn de redenen dat ik overtuigd deel uitmaak van het Comite van Aanbeveling van de Unda Foundation, en dat ik bereid ben me in te spannen de vlag zo vaak mogelijk te laten waaien.

Mevr. P.C. Krikke

Lady Olga Maitland

Bob H.M.G. van der Mast

Prof. dr. G. Morello

Ramsey Nasr

Prof. dr. H.W.van Os

Drs. L. Polman

Bert Steevensz

Julienne Straatman

Suzanne Tesselaar

Anna Tilroe

Prof. drs. P.J. Scheffer

Frederique Vles-Jager

2019 undafoundation

UNDA FOUNDATION

Marja Bloem is een independent curator en schrijft regelmatig over hedendaagse kunst. Van 1971 tot 2005 was zij als curator tentoonstellingen werkzaam in het Stedelijk Museum Amsterdam, waar zij verantwoordelijk was voor het organiseren van talrijke belangrijke groeps- en solotentoonstellingen.